|

LYSSNA: Sommarintervju med Österbottens deckardrottning Pernilla Österberg

Nilla Österberg. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Nilla Österberg.

Drömmen om att bli författaren har Pernilla Österberg närt sedan lågstadiet. Våren 2021 förverkligades barndomsdrömmen efter några spännande dygn i april.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tre deckare i serien "Mord i Österbotten" väntar på att bli utgivna av Norstedts förlag. Författaren till serien, Pernilla Österberg alias Nilla Kjellsdotter, berättar i podden om den känslomässiga berg-och-dalbanan som uppstod under våren.

Österberg trodde hela tiden starkt på sitt bokmanus, men svaren från bokförlagen dröjde. Vad som började med tvivel slutade med beramade ketchupeffekten. Plötsligt var Österberg flera stora bokförlags rampljus och en svindlande budgivning tog fart. 

Det här är ett samtal om att aldrig ge upp en dröm trots att andra tvivlar på den, om att se mordplatser överallt och om ett meddelade som satte hela världen i gungning. 

Intervjun är inspelad på Vasabladets redaktion i början av juni 2021. 

Annons
Du hittar avsnittet på: HSS Medias lyssnasajtSpotify, Apple Podcasts och Podbean

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan