Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

23.6.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Abbas dömer ut fredskonferens i Bahrain

Palestiniernas president Mahmud Abbas säger att han är övertygad om att USA:s fredskonferens i Bahrain — som palestinierna bojkottar — kommer att misslyckas. Abbas dömer även ut den amerikanska fredsplanen som blev känd i helgen.

Nyhetsbild

Misstänkt drönarattack mot saudisk flygplats

Åtta personer har skadats i en misstänkt drönarattack mot flygplatsen i Abha i Saudiarabien, rapporterar den saudiskägda tv-kanalen al-Arabiya.

Nyhetsbild

Man arresterad för stöld av Monroe-staty

En 25-årig man har arresterats för att ha stulit en staty av Marilyn Monroe i Hollywood.

Nyhetsbild

Expert: Segraren kan bli ett hot mot Erdogan

En seriös utmanare till president Recep Tayyip Erdogan har presenterat sig. Så sammanfattar statsvetarprofessorn Umut Özkirimli söndagens lokalval i Istanbul.

Nyhetsbild

Erdogans parti förlorade i Istanbuls lokalval

Oppositionella Republikanska folkpartiet har säkrat segern i Istanbuls lokalval.AKP:s kandidat Binali Yildirim har erkänt sig besegrad och gratulerar CHP:s Ekrem Imamoglu till borgmästartiteln.

Nyhetsbild

Hundratusentals demonstrerade i Tjeckien

En demonstration i Tjeckiens huvudstad Prag mot landets premiärminister beskrivs som den största i landet sedan den så kallade sammetsrevolutionen 1989, när den kommunistiska regimen störtades.

Två döda efter gasläcka på fritidsbåt

En 24-årig man och en 35-årig kvinna har hittats döda på en fritidsbåt i Sverige.

Nyhetsbild

Busskur förvandlades till bokbytarkoja i Vassor

KORSHOLM Har du hört om konceptet bokbytarkoja? En sådan finns i Vassor i sommar och idén om kojan kommer från Kronoby.

Nyhetsbild

Oppositionen vann i Istanbuls lokalval – igen

Oppositionella Republikanska folkpartiet har säkrat segern i Istanbuls lokalval. AKP:s kandidat Binali Yildirim har erkänt sig besegrad och gratulerar konkurrenten Ekrem Imamoglu till borgmästartiteln.

Nyhetsbild

Elsa Kemppainen: Som föderska gäller det att uthärda

Att lida är vackert när det görs i moderskapets namn.

Nyhetsbild

Förare körde 193 kilometer i timmen på Tusbyleden

En man körde 193 kilometer i timmen i på Tusbyleden nära Vanda.

Nyhetsbild

Annika avskyr ordet prestation – har lärt sig släppa taget

LARSMO Under många är kämpade Annika Slussnäs med att vara duktig. Men när yogan kom in i hennes liv lärde hon sig att släppa taget.

Nyhetsbild

Finlands och Österrikes Europaministrar träffas i Helsingfors på måndag

Finlands Europaminister Tuppurainen (SDP) och Österrikes Europa- och utrikesminister Schallenberg träffas på måndagen i Helsingfors för att diskutera bland annat prioriteringarna för Finlands EU-ordförandeskap.

Nyhetsbild

Reino Herlevi, stadsstyrelsens ordförande i Karleby, körde berusad

KARLEBY Centerpartisten Reino Herlevi, som fungerar som stadsstyrelsens ordförande i Karleby, körde berusad på midsommaraftonen.

Nyhetsbild

Riku Jaakkola blir Domstolsverkets överdirektör

Riku Jaakkola har utnämnts till Domstolsverkets överdirektör. Tjänsten tillsätts för fem år i taget.

Nyhetsbild

Hotades med pistol på grund av ouppklarat bilköp

Ett ouppklarat bilköp ledde till pistolhot i Halikko.

Nyhetsbild

Höjd säkerhet under Prideparad i Kiev – blev rekordstor fest

Många poliser hade kommenderats ut på gatorna i Kiev med anledning av Prideparaden som tidigare år utsatts för attacker. Men årets parad i Kiev blev en fridfull folkfest som även slog nytt rekord.

Nyhetsbild

Många fall av misshandel i Södra Karelen under midsommaren

Åtskilliga fall av misshandel höll polisen sysselsatt i Södra Karelen under midsommarhelgen.

Nyhetsbild

Boris Johnson pressas om lägenhetsbråk

Boris Johnson är storfavorit till att bli Storbritanniens näste premiärminister – men förföljs av frågor om fredagens lägenhetsbråk.

Nyhetsbild

Man körde 155 kilometer i timmen i Raumo

En man född på 2000-talet körde 155 kilometer i timmen i Raumo natten mellan lördag och söndag. Han var helt nykter.

Nyhetsbild

Den finländska hbtiq-historien är fylld av våld och hemlighetsmakeri – härifrån härstammar dagens pride

På måndag startar årets pridevecka i Helsingfors. Förra året deltog 100 000 personer i paraden, vilket var alla tiders rekord. Men allt började med ett uppror i Greenwich Village i New York år för ett halvt sekel sedan.

Nyhetsbild

Man körde roderfull i Vasa

En man misstänks för roderfylleri. Han påträffades ensam i sin båt lördag.

Nyhetsbild

Midsommaren är slut – firarna återvänder från sina stugor

Den livliga trafiken har ännu inte börjat, varken i Helsingforsregionen eller längs med västkusten. Jourhavande på Trafikverket säger att det fina vädret antagligen försenar rusningstrafiken.

Nyhetsbild

Nykarleby störst på braxenförädling: "När vi började skrattade folk åt oss, nu skrattar de inte längre"

NYKARLEBY Det är bara i Finland och Sverige som mört och braxen klassas som skräpfisk. För yrkesfiskarna kan de däremot vara en riktigt god affär. För Brännskata fiskare i Nykarleby är braxenförädling ett vinnande koncept.

Nyhetsbild

Bröllop i Grekland för Anne Lundberg

SVT-profilen Anne Lundberg har gift sig med kärleken Allan Lindfors. Vigseln ägde rum på ön Paros i Grekland under midsommarhelgen.

Nyhetsbild

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Nyhetsbild

"Emma" var med i båten som sjönk: Det var tur att vi såg stenen i vattnet

Fem personer och en hund satt i båten som sjönk i Sundom skärgård i natt. En av personerna, som vill vara anonym, berättar att de hade turen på sin sida när olyckan var framme.

Nyhetsbild

Nu flanerar familjer i Bagdads Gröna zon

Nära tre mil betongmurar och otaliga vägkontroller har rivits. Den under krigsåren så hårt bevakade Gröna zonen i Iraks huvudstad Bagdad är nu öppen för allmänheten.

Nyhetsbild

Antalet döda stiger i husras i Kambodja

Antalet döda som hittats i rasmassorna av en kollapsad sjuvåningsbyggnad i Kambodja har stigit till 18. Ytterligare minst 24 personer har skadats.

Nyhetsbild

Våg av unga penningmålvakter

Allt fler barn och unga utnyttjas av kriminella ligor för att tvätta pengar. Transaktionerna sker ofta via betallösningen Swish – utan att offren förstår att de agerar penningmålvakter.

Nyhetsbild

Kim Jong-Un har fått "utmärkt" brev av Trump

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har fått ett brev från USA:s president Donald Trump, uppger den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA. Kim ska ha varit nöjd med budskapet, vars innehåll beskrivs som utmärkt.

Nyhetsbild

Malin ger ut digital bok med 53 recept på glutenfritt bröd: "Men jag hade kunnat göra 20 till"

Den finlandssvenska entreprenören och receptkreatören Malin Vesterback har lanserat sin fjärde bok. Det är en digital satsning som innehåller 53 recept på glutenfritt bröd.

Nyhetsbild

Hoppet lever för hotad noshörning

I fjol dog den sista hanen av arten nordlig vit noshörning. De två honorna som finns kvar kan inte längre få kalvar. IVF kan vara lösningen på problemet, och nu kan en noshörning i Sverige ha en viktig roll i försöken att bevara arten.

Nyhetsbild

Köpte 120 backar öl – i protest mot nazister

Det blev en torrlagd tillställning för en grupp nazister som skulle festa i tyska Ostritz. Först tömde polisen alkoholförråden på festivalområdet. Sedan köpte ortsborna upp all öl i det lokala snabbköpet i protest.

Nyhetsbild

Man drunknade i S:t Michel

En 49-årig man drunknade i S:t Michel på söndag morgon.

Nyhetsbild

Medelhavets slumrande skönhet

Menorca har fler stränder än både Mallorca och Ibiza tillsammans, en oexploaterad skönhet som fått Unesco att utse större delen av ön till världsarv. Dessutom ett tillbakalutat lugn och ett perfekt ställe för dem som älskar att vandra, cykla eller rida i en orörd natur.

Nyhetsbild

Etiopisk ledare ihjälskjuten vid kuppförsök

Den etiopiska regionen Amharas ledare och en av hans medarbetare har dödats i samband med ett kuppförsök, enligt statliga medier. Även landets arméstabschef har skjutits, enligt premiärminister Abiy Ahmed.

Nyhetsbild

Omvalet i Istanbul en rävsax för Erdogan

För andra gången på tre månader uppmanas miljoner väljare i turkiska Istanbul ta sig till vallokalerna för att rösta fram en borgmästare. President Recep Tayyip Erdogans parti AKP hoppas ta igen den svidande förlusten i mars – men riskerar i så fall kritik för fulspel.

Nyhetsbild

Skottlossning i Linköping – två skadade

Två män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en skottlossning i ett bostadsområde i svenska Linköping. Polisen utreder händelsen som mordförsök och förhör ett par personer.

Nyhetsbild

VAR kan ge lång rysare: "Rätt ska vara rätt"

FOTBOLLS-VM I VM granskas även målvakterna vid straffar med videodomarsystemet VAR. Något som de svenska spelarna är nöjda med. "Många målvakter går väldigt tidigt, och det kan de inte göra nu", säger mittfältaren Elin Rubensson.

Nyhetsbild

Många solskyddsprodukter utan bevisad effekt

Långt ifrån alla solskyddstillverkare kan bevisa att produkten håller måttet, visar svenska Läkemedelsverkets granskning. Flera produkter saknar även varningstexter och instruktioner.

Nyhetsbild

Nordkoreansk media: Trump har skickat brev

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har fått ett brev från USA:s president Donald Trump, uppger statlig nordkoreansk media.

Nyhetsbild

Natalia upplevde Tjernobyl på nära håll – kunde då aldrig ana katastrofens följder: "Vi var hjärntvättade att lita på staten"

Olyckan i Tjernobyl krossade många liv – nu är den aktuell igen tack vare den hyllade serien på HBO. Vasabon Natalia Storm upplevde katastrofen på nära håll. Ännu finns rester av nedfallet kvar i de österbottniska skogarna.

Nyhetsbild

Tre till sjukhus efter flygolycka i Norge

Tre män har förts till sjukhus sedan ett mindre flygplan störtat i havet utanför Mandal i sydligaste Norge.

Nyhetsbild

Etiopiens arméchef skjuten

Etiopiens arméchef Seare Mekonnen har skjutits, uppger landets premiärminister Abiy Ahmed.

Nyhetsbild

Var tionde kvinna lider av dold sjukdom – kan försvåra graviditet

Trots att det är en väldigt vanlig sjukdom är det få som vet exakt vad PCOS är. Vi frågade gynekologen Elena Pellas.

Nyhetsbild

Båt sjönk i Sundom – fem personer räddades

VASA En mindre motorbåt med fem personer sjönk tidigt på söndag morgon. De lyckades ta sig upp på en sten och en av dem kunde simma till närmaste holme.

Nyhetsbild

Vanligare med läkemedelsbrist

Det har blivit vanligare med tillfälliga brister på läkemedel, så kallade restnoteringar, skriver Dagens Nyheter. Förra året restnoterades 700 läkemedel i Sverige och i år kan det handla om tusen läkemedel, enligt Läkemedelsverket.

Nyhetsbild

Klingonska och GoT-språk diskuteras i England

Klingonska, esperanto och dothraki hamnar under lupp i Cambridge i helgen. En organisation för påhittade språk har bjudit in till konferens.

Nyhetsbild

Trump riktar piska och morot mot Iran

USA kommer att införa nya sanktioner mot Iran på måndag, men president Donald Trump öppnar också för en snabb överenskommelse som skulle sätta fart på Irans ekonomi.

Nyhetsbild

Myanmar släcker internet i orolig region

Myndigheterna i Myanmar (tidigare Burma) har beordrat telekombolag att tillfälligt stänga av internettjänster i nio samhällen i delstaterna Rakhine och Chin, enligt Telenor Group som är ett av de berörda bolagen.

Nyhetsbild

Vindkraftverket i Sundom får inte störa invånarna

VASA Byggnads- och miljönämnden vill få ner bullernivån som vindkraftverket i Sundom orsakar. Senast 15 juli måste Mervento åtgärda problemet.